Tips för att öka i vikt!

Det här är experternas bästa tips på hur man ökar i vikt. Noterbart är att med dessa tips, brukar man vanligtvis öka ca 1 kg per månad. Ibland lite mer, oftast i början. Glöm dock inte att det tar tid. Vid undervikt, precis som vid övervikt, behöver vi skapa nya vanor och ändra vårt beteende.


* Förutom dina vanliga mål med frukost, lunch, mellanmål och middag bör du lägga till 2 proteindrinkar per dag. (Inte mer. Du behöver inte mer proteiner plus att du lätt blir illamående. Proteiner har en enorm mättnadskänsla)

* Ät regelbundet. Detta gäller inte bara den som vill gå ner i vikt utan också för den som vill gå upp i vikt. Oavsett om du känner hunger eller inte är det A och O att du ändå inte hoppar över målen. 

* Häll upp 2 dl nötter i en dagspåse. (Toppenfett för kroppen) Se till att du har en per dag hela veckan. Ju mer du blandar olika sorter desto bättre. Så var mellanmålet och snackset avklarat.

* Slutligen är Nutrilettbarer (eller andra bantningsbarer) perfekt! Japp, mycket energi på liten yta. Lätt att få i sig då de smakar jättegott. Perfekt att öka i vikt på. Minst en, gärna två OM det går att få ner.

* Som grädde på moset 5 frukter per dag. Snabbt socker som samtidigt ger dig en massa bra vattenlösliga fibrer så din mage fungerar kanon.

* Tillsätt extra fett i matlagningen. Genom att använda matlagningsfett med hög andel omättat fett, t ex oljor eller flytande margarin, når du en bra fettkvalitet i maten. Gör som i södra Europa – ha lite olja i spaghettin, ta en oljedressing till grönsakerna och använd avokado som smörgåspålägg. Ett bra sätt att öka energiintaget är också att äta nötter, mandel och solrosfrön som snacks och godis.

* Ät energität kost. Välj standardmjölk istället för lättmjölk. Se till att du får i dig omättade fetter som finns i bland annat nötter, frön, olja och fet fisk. Välj exempelvis bröd med nötter eller frön, ät müsli till filen och strö nötter över salladen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0